středa 27. června 2012

Fotoaparát

Nemám foťák. MDMD ho měla mít  sebou na školu v přírodě. Asi toho nafotila spoustu. Kolik toho bude použitelného nevím a v podstatě mi do toho nic není. Jen mi ho ještě nevrátila. Přemýšlím, kolik tak zhruba fotoaparátů může vlastnit průměrná rodina ... My máme dva. Tedy jeden má MDOD a ten druhý všichni ostatní. Taky nejsme průměrná rodina. Aspoň co do počtu členů ;) Na druhou stranu ho MLT nepotřebují a MDH nepoužívá. Tak jsme na něj vlastně dvě. Další nepotřebujeme :)) Jen už aby mi ho vrátila!

úterý 19. června 2012

Krásnoočko atd.

Dnes jsem konečně koupila postřik proti mšicím a vydala se do boje. Letos společně s dalšími brouky - černými s oranžovými proužky - komplet zničily kopretiny ;( Doufám, že se aspoň něco podařilo zachránit.
Krásně kvete žluté krásnoočko , prý červeně nové hortenzie

a konečně tmavo ružová pivoňka

Sexy Flip

Sandály.  Konečně jsem byla víceméně úspěšná. Sice jsem chtěla něco trochu jiného, jakoby víc dámského, ale třeba ještě bude něco ve slevách. Za pár týdnů. Jenže léto je už teď. A co když skončí a už nebude ... ;) Zkrátka milion důvodů, proč je dneska koupit :)


A ještě jednu radost jsem si dnes udělala.Tedy spíš by měla být pro chlapečky, ale tam si nejsem jistá, že bude tak velká jako moje. V tom samém obchodě jsem je zahlídla. Zítra se budou perfektně hodit na celodenní výlet. Sice byly trošku dražší, ale když vezmu v potaz, že ty co mají , mají asi od dvou let, tak pokud tyhle vydrží stejně dlouho není to tak špatná investice.

Chateau

Pozvání na svatbu syna našeho kamaráda mě přivedlo na místo, které bych jinak sotva kdy viděla. Zámeček v Třebešicích kousek od Kutné Hory. Ne že bychom s dětmi občas nevyjeli na výlet po hradech a zámcích, ale tenhle je ne úplně veřejnosti přístupný. Jen občas. Jako galerie. Kromě toho je k pronajmutí na slavností události jakou je právě svatba. Stavba sama prošla podobnými peripetiemi jako většina takových objektů. Chátraní, započatné péčí JZD, zastavili až o padesát let později dva Italové - architekt a vizuální umělec - a vytvořili resp stále tvoří cosi dech beroucího ;)
Samozřejmě, jak už to u tvorby geniálních lidí bývá, k bydlení to není, tedy zejména ne pro klasickou rodinu s dětmi ... :))
Pár mých postřehů




Žebřík do nebe mě dostal a pak vistárie - tu mám při vší skromnosti fakt zelenější :))

pátek 15. června 2012

Něco nového?

Otazník je tam proto, že tak nové to až tak není. Kdysi, zhruba v dobách perestrojky, když se i u nás lehko uvolnilo podnikání, byla MDM k ruce jedné velmi šikovné paní. Spolu vytvářeli  dlouhé jakoby pomačkané sukně,  vesty a svetry v kombinaci kůže a pleteniny, kožené  náramky a náhrdelníky. Důležitým materiálem pro pletení byl na proužky napáraný satén. Takže ani tenhle nápad není můj ;) K akci mně popostrčila návštěva second handu a v něm hromady prostěradel, povlečení a závěsů. Jeden kus závěsu jsem hned na zkoušku koupila, napárala, vyzkoušela velikost háčku a ... odložila. Včera jsem se po dlouhé době dostala k "jen tak" procházení blogů a narazila na inspiraci :)
Tohle tedy proběhlo před pár měsíci




A tohle včera večer. V průběhu jsem byla tak exited, že jsem nemohla čekat s focením různých fází na denní světlo :) Tak jen finále!


Abych nezapoměla - tou inspirací byla Liz a jeji blog.
No a jestli se mi někdy povede zvládnout scaner, tak i fotka jednoho onoho modelu bude! :))

čtvrtek 14. června 2012

Baby Blanket- Ta Dáá!

Je tu a snad se bude líbit ;)




Pivoňková nálada

Letos se dlouho u mých pivoněk nic nedělo. Dřevitá odkvetla,  MDSiL už dávno měla poupata a já sotva vylezlé výhonky. Pak jsem se ale poupat nemola ani dopočítat - tedy na jedné, té nejzdatnější. Opravdu snad pětadvacet ! Sotva však začaly rozkétat začaly děště a rostlina vypadala, že ji těžké květy úplně polámou. začala jsem postupně ty rozkcetlé nosit domů. První měly jen krátké stonky, aby poupátka mohla zůstat a tak končily v miskách na pultu v kuchyni. Ta vůně při mytí nádobí! Teď už dokvétají poslední bílé, na řadu přišly světlince růžové a tmavé teprve budou ... Už se těším...




Radost mi letos poprvé dělají gazanie a i fuchsie krásně kvetou ;)



úterý 5. června 2012

Baby Blanket WiP

Docela pěkně to jde od ruky.
 Jen opět klasika. Už se mi to ani nechce zmiňovat - dochází přírodní ;( Doufám, že v obchůdku bude...